Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη





Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Πρώτα από όλα   θέλω να σε ευχαριστήσω για το περσινό σου δώρο, που δεν ήταν άλλο από την  παραμονή μας στην Ευρωζώνη.  Δεν χάρηκα καθόλου όμως για το  δώρο του ΕΝΦΙΑ  που μας  φόρτωσες και αυτή την χρονιά, και καλό θα ήταν να έχεις υπόψη σου,  πως  αν επιχειρήσεις και φέτος να μπεις απ' την καμινάδα μου φορτωμένος πάλι με χαράτσια,  θ' ανάψω τζάκι και θα γίνεις καλοκαιρινός.!

Κατά τα άλλα, εδώ στην Ελλάδα ζούμε μεγαλειώδεις στιγμές. Εκεί   που νομίζαμε πως είχαμε σωθεί, και αρχίζαμε να διαβαίνουμε δειλά –δειλά τον δρόμο της ανάπτυξης,  φτού και από την αρχή, με  παλιά διλλήματα ξανά, δραχμή ή ευρώ. Παρόλα αυτά ετοιμαζόμαστε  για γιορτές καπάκι Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά, και  εκλογή ή όχι του νέου Προέδρου Δημοκρατίας….!!

Ενός προέδρου ο οποίος  είναι διακοσμητικός, αλλά δεν πειράζει,  ένα ακόμη κόλπο για εκλογές. Όλα για την καρέκλα. Και παρότι εδώ ο ένας δίνει την ‘καυτή πατάτα’ στον άλλο, όλοι την παραλαμβάνουν, είναι βολικό βλέπεις καθώς με αυτό το κόλπο, ρίχνεις το  φταίξιμο πάντα στον προηγούμενο…!!!

Που να δεις Άγιε Βασίλη τι γίνεται στην δική μας βουλή.  Αβρότητες  μεταξύ των αρίστων των Ελλήνων, το χρήμα ρέει άφθονο υπογείως, (την λίστα Λαγκάρντ την ξεχάσαμε)  αλλά εμείς τίποτα, εκεί,  οι ίδιοι παίκτες ανακατεύουν την τράπουλα. Φεύγουν από το ένα κόμμα, πάνε στο άλλο, φεύγουν και από εκεί,   μένουν μόνοι,  φτιάχνουν νέα κόμματα, τα διαλύουν και μετά ψάχνουν που θα ξαναπάνε…. 


Άγιε Βασίλη μην μας ξεχνάς αυτές τι δύσκολες ώρες. Χάρισε  λίγο μυαλό,   τόσο στους τριακόσιους  αρίστους της Ελληνικής Βουλής,  όσο και στον Ελληνικό λαό που τους πιστεύει . Δυσκολεύομαι πραγματικά να πιστέψω πως δεν υπάρχουν άλλοι να τους αντικαταστήσουν. Αυτή η Κουλτούρα του ‘τίποτα’  σε κάθε πτυχή της Ελληνικής ζωής, με λυπεί πραγματικά.

Από την άλλη ξέρω πως το σημαντικότερο στην ψυχολογία  και στην χειραγώγηση ενός λαού είναι ο φόβος, και  η συντήρηση της ελπίδας. Στέρησε λένε, πολλά από ένα λαό , αλλά όχι την ελπίδα.  Την ελπίδα,  πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.. Κάποιοι  στηρίζονται  σε αυτή την ανάγκη, και υποστηρίζουν κάπως αβίαστα μάλλον,  πως με τσαμπουκά,  τα πράγματα θα γίνουν όπως παλιά, θα έχουμε πάλι χρήματα, θα βρει ο κόσμος δουλειά, χρήμα θα ρέει και σε εμάς, όχι μόνο μέσα και πέριξ της Βουλής…

Άλλοι λένε πως εάν  δεν αλλάξει τίποτα στα σχέδια που έχουν επιλέξει οι ισχυροί για εμάς, και πως παρότι όλο κωλυσιεργούμε,  στο τέλος θα σωθούμε…

Εγώ όμως νομίζω,  πως όταν εξαρτάσαι από τα συμφέροντα και τις επιλογές των κηδεμόνων σου,  τίποτα δεν διασφαλίζει  πως θα γίνει το δικό σου, με τον τρόπο που εσύ επιλέγεις… 


Το μόνο σίγουρο είναι πως γεννήθηκα Έλληνας. Αυτό το γεγονός με καθιστά από μόνο του υπόχρεο απέναντι στην πολιτισμική μου κληρονομία. Τι να τα κάνεις όμως,  περασμένα μεγαλεία και θυμώντας τα να κλαις.. Τώρα μας λένε κλέφτες και τεμπέληδες… Χάθηκε το φιλότιμο, και η αξιοπρέπεια μας...

Εμείς όμως  Άγιε  Βασίλη έχουμε την Αμφίπολη,  που  να ήξεραν….!!! Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, ευτυχώς Άγιε Βασίλη, διαφορετικά θα είχα μελαγχολήσει..!!  Μην μας στερείς την ελπίδα, και αυτά που μας αρέσουν.

Δεν θέλουμε για παράδειγμα  τις ημέρες των  εορτών  να  βλέπουμε τις βιτρίνες όσων καταστημάτων κατάφεραν να  μην κλείσουν,  και να  φέρνουμε στο  νου μας, τα χρόνια της ευημερίας, τότε που  κουβαλάγαμε  φορτωμένοι  τις σακούλες με τα ψώνια από την πάλαι ποτέ  φωτοστόλιστη Ερμού.

Παρόλα αυτά,  σήμερα μου είπαν φίλοι που τόλμησαν να βγουν έξω παρόλη την κρίση, την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ, ότι πολλά  καταστήματα εστίασης και διασκέδασης  (τα εναπομείναντα)  ήταν γεμάτα με κόσμο, και πως δεν έχουν εξαφανιστεί οι  'μάτσο' άρρενες που καπνίζουν επιδεικτικά τα πούρα τους, (παρότι το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους απαγορεύεται), χτυπώντας παλαμάκια στο ασθενές φύλο, το οποίο   μόλις ακουστεί ο ήχος  των ανατολίτικων ρυθμών,  καρφώνουν αλύπητα   με τις γόβες  στιλέτο τους,   τα τραπέζια πάνω στα οποία επιδεικνύουν τα κάλλη τους χορεύοντας…!!

Εμείς όμως οι πτωχοί τω πνεύματι και της άδειας τσέπης,   δεν θέλουμε υλικά δώρα Άγιε Βασίληγια το 2015,   χάρισε μας φώτιση  και δύναμη να επιλέξουμε το καλύτερο. Το καλύτερο για ένα αξιοπρεπές  παρόν και ένα ευοίωνο μέλλον, που θα στηρίζεται σε πραγματοποιήσιμες  επιλογές,  και συνετές αποφάσεις.

Βοήθησε μας να αναδείξουμε τον  κρυμμένο θησαυρό  που κρύβει η Ελληνική Γη, και το D.N.A μας. Αυτός  ο θησαυρός είναι η ιστορία που μας χάρισαν οι παππούδες μας.  Τα ερείπια ενός πολιτισμού που έδωσε τα φώτα του σε όλο τον κόσμο,  αυτά πρέπει να αναδείξουμε, και όχι να τα θάβουμε... Αυτοί όμως ήξεραν κάτι που εμείς ξεχάσαμε,  ήξεραν να σκέπτονται..!


Αυτό τον θησαυρό,  αλλά και την απαράμιλλη Ελληνική φύση,  με τα μοναδικά προϊόντα της, το λάδι της, τα βότανα της, το κρασί της, αυτά και τόσα άλλα που  μπορούμε  να αναδείξουμε… !

Μπορούμε ακόμα να τους μεθύσουμε με το Διονυσιακό και το Απολλώνιο πνεύμα μας, αρκεί να τα ξανα ανακαλύψουμεκαι εμείς..

Και του χρόνου καλύτερα Άγιε Βασίλη, ο συνονόματος σου...!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: