Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η Γερμανική σχολή Schaeuble, και η νέα Πρωσική αυτοκρατορία....




«Πάρτε την Ελλάδα με τα χρέη της (χρωστάμε 330 δις περίπου) εφόσον θέλετε να την σώσετε, και δώστε μας το Πουέρτο Ρίκο (χρωστάει 70δις δολ. περίπου) με τα χρέη του.» (Το Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται στην Λατινική Αμερική)
Τάδε έφη, Wolfgang Schaeuble σε Jack Lew (Αμερικάνός Υπ. Οικ.)


Ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών  Wolfgang Schaeuble, είναι  χαρακτηριστικό τέκνο της παλαιό Γερμανικής Πρωσικής Άριας Κουλτούρας.Κυνικός, εσωστρεφής, υπερόπτης αλλά εξαιρετικά οργανωτικός και εργασιομανής.

Η Γερμανική αυτή σχολή όπως και άλλες φορές έχω επισημάνει,  έχασε δύο παγκοσμίους πολέμους εξαιτίας ακριβώς λόγω της ικανότητας τους να εργάζονται μεθοδικά, ποιοτικά, καινοτόμα  και να  επεξεργάζονται στρατηγικά σχέδια στην κάθε τους λεπτομέρεια.  Η ικανότητα τους  όμως αυτή τους έκανε αλαζόνες,  καθώς πίστευαν και εξακολουθούν να πιστεύουν πως δεν είναι δυνατόν να  έχουν κάνει λάθος σχεδιασμούς ή παραλήψεις σε αυτά...

Έτσι έχασαν δύο παγκοσμίους  πολέμους .  Έτσι  συμβαίνει και τώρα. Η Γερμανία έχει την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη, έχει επεξεργαστεί όλα τα πλάνα  Α, Β, και Γ, και γνωρίζει πως είναι η μόνη (στην Ε.Ε) που είναι ικανή για κάτι τέτοιο. 

Περεταίρω, ως η μόνη υπερδύναμη στην Ευρώπη είναι η αναγκαία  σύμμαχος  όλων των βορείων Ευρωπαϊκών χωρών, έχοντας διαλύσει την πρώην Γιουγκοσλαβία,  και έχοντας ως δορυφόρους όλες τις πρώην ανατολικές χώρες, που προσβλέπουν σε αυτή το αντίπαλο δέος της Ρωσίας (Οι Η.Π.Α έχουν άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή), θέλει να «πετάξει» έξω την αδύναμη οικονομικά και ανεπαρκή πολιτικά  και δημογραφικά Ελλάδα,(εφόσον αδυνατεί να γίνει αποικία της λόγω υπέρογκου χρέους,  όπως είναι  το Πουέρτο Ρίκο για τις Η.Π.Α), ώστε να υποταχθούν ως κομπάρσοι της «Νέας πρωσικής Αυτοκρατορίας»,  οι υπόλοιπες εναπομείναντες Μεσογειακές χώρες των P.IG.S…. Ο  Wolfgang Schaeuble πρότεινε λοιπόν στον Jack Lew (Αμερικανός Υπ. Οικ.), οι Η.Π.Α να πάρουν  την Ελλάδα με τα χρέη της (χρωστάμε 330 δις περίπου) εφόσον θέλουν  να την σώσουν, και να δώσουν ως αντάλλαγμα στην Ε.Ε  το Πουέρτο Ρίκο (χρωστάει 70δις δολ. περίπου) με τα χρέη του.». Συμπλήρωσε μάλιστα στους δημοσιογράφους, πως ο Jack Lew, νόμισε πως αυτό ήταν ένα αστείο...


Σε κάθε περίπτωση για την σχολή Σόιμπλε, η ενσωμάτωση της Ελλάδος (εξαιρετικά ακραίο σενάριο) από  μία αναβίωση της Νέο Οθωμανικής Τουρκίας θα εξυπηρετούσε πολλαπλά την Γερμανία, με την οποία η Γερμανική Αυτοκρατορία ήταν πάντα σύμμαχος. Και ας μην ξεχνάμε πως στην Γερμανία ζούνε αρκετά εκατομμύρια Τούρκοι….

Προς το παρόν φαίνεται πως για γεωπολιτικούς λόγους σωθήκαμε από την δυναμική παρέμβαση της  Γαλλίας και των Η.Π.Α.. ( για διαφορετικούς για κάθε ένα από τους δύο αυτούς παίκτες,  γεωπολιτικούς λόγους….!!!).


Υ.Γ. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σύνθετο γεωπολιτικά. Αρκεί να αναφερθεί η καθόλου τυχαία επίσκεψη της Angela Dorothea Merkel, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε Σερβία, Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη.


Μία αποσταθεροποίηση της Ελλάδος θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις  στις υπό ένταξη Βαλκανικές χώρες (Καμία φυσικά δεν έχει την γεωπολιτική σπουδαιότητα της Ελλάδος).  Μία έξοδος της Ελλάδος θα δυσχέραινε εξαιρετικά τις υπό ένταξη στην Ε.Ε χώρες της Βαλκανικής.  Η Ελλάδα ήταν μία όαση δημοκρατίας για τα δεδομένα των Βαλκανίων, εάν αυτή αποτύχει πως θα επιτύχουν οι υπόλοιπες ;


Ένα κόμα σημαντικό στοιχείο είναι πως οι Ελληνικές τράπεζες κατέχουν το 28 % του τραπεζικού τομέα στην Ρουμανία, το 14 % στην Βουλγαρία, και το 12 % στην Σερβία. Οι δε Αλβανοί και Βούλγαροι κατά κύριο λόγο εργαζόμενοι στην χώρα μας, είναι  πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, οι οποίοι θα πρέπει να στραφούν αλλού για εργασία...



Δεν υπάρχουν σχόλια: