Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Διαστημόπλοιο Γη, THINK BIG...


Είμαστε επιβάτες ενός διαστημόπλοιου 4.5 δις ετών. Ενός  οργανικού, αυτοσυντηρούμενου, και εξαιρετικά πολύπλοκου διαστημοπλοίου (1)

Βρισκόμαστε σε τροχιά γύρω από μία τεράστια πηγή ενέργειας, η οποία είναι ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από το διαστημόπλοιο μας.  Η ταχύτητα περιφοράς μας,  είναι 107.000 χιλιόμετρα την ώρα..

Δεν είναι η  μοναδική όμως,  πηγή ενέργειας. Υπάρχουν  διακόσια εκατομμύρια άλλες πηγές ενέργειας,  πιθανώς με άλλα διαστημόπλοια να  κινούνται γύρω τους. Και  αυτό συμβαίνει μόνο στην δική μας μικρή γειτονιά. Το ίδιο φυσικά επαναλαμβάνεται συνεχώς στο σύμπαν. 

Η δική μας μικρή μας γειτονιά που ονομάζεται  Γαλαξίας (2),   ταξιδεύει με 51,84 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ημέρα, ή περισσότερο από 19,9 δις χιλιόμετρα  το χρόνο.
 
Καλώς ήλθατε στην πραγματικότητα.  Είναι πολύ πιο συναρπαστικό να σκέφτεστε με όρους του σύμπαντος,  και όχι της γης. Μην περιορίζετε το πνεύμα σας. Ο Κόσμος δεν κινείται γύρω από εμάς. Εμείς κινούμαστε γύρω από τον κόσμο. Η μέση  ταχύτητα με την οποία περιστρεφόμαστε γύρω από τον άξονά του διαστημοπλοίου μας  (Γη) είναι  1.300 χιλιόμετρα την ώρα.  Το ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την περιστροφή, ή το ότι δεν εκτοξευόμαστε στο διάστημα εξαιτίας της κίνησης της,  δημιουργεί αυταπάτες. ..THINK BIG…!!!!


1) Έως σήμερα  περισσότερα από το 99% των ειδών ζωής που έχει φιλοξενήσει το διαστημόπλοιο  Γη, έχουν  εξαφανιστεί.


2) Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Γαλαξίας σχηματίστηκε από την Ήρα, η οποία έχυσε γάλα στον ουρανό, όταν ανακάλυψε πως ο Δίας την ξεγέλασε και τάιζε τον νεαρό Ηρακλή. Σε κάποια άλλη εκδοχή, ο Ερμής έβαλε στα κρυφά τον Ηρακλή στον Όλυμπο για να τραφεί από τα στήθη της Ήρας που κοιμόταν. Ο Ηρακλής δάγκωσε τη θηλή της Ήρας και το γάλα της εκτινάχθηκε στους ουρανούς σχηματίζοντας τον Γαλαξία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: