Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Περιμένοντας τις ψυχές....


Μία ομάδα Αβορρίγινων (Αυστραλών αυτόχθονων Ιθαγενών)*, περπατούσε σε ένα έρημο τοπίο, με την συνοδεία ενός δυτικού ανθρωπολόγου ο οποίος κατέγραφε την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους.

Ο ανθρωπολόγος κατέγραφε με επιστημονική επιμέλεια στο ιερό οδοιπορικό τους την συμπεριφορά τους, και παρατήρησε πως η ομάδα η οποία αποτελούταν από άντρες, γυναίκες και παιδιά, σταματούσαν συχνά κατά την διάρκεια της διαδρομής τους, και για αρκετή ώρα.

Το παράδοξο ήταν πως δεν σταματούσαν ούτε για να ξεκουραστούν, ούτε για να φάνε ή να πιουν νερό, απλώς σταματούσαν. Μετά από αρκετές επαναλήψεις του ίδιου φαινομένου, ο ανθρωπολόγος τους ρώτησε τον λόγο των "παράξενων" αυτών στάσεων.

«Είναι πολύ απλό», του απάντησαν. «Περιμένουμε τις ψυχές μας…»!!.

Ο ανθρωπολόγος παραξενεύτηκε με την αναπάντεχη απάντηση και τους ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις. Του εξήγησαν λοιπόν, πως κάθε τόσο οι "ψυχές τους" (ασυνείδητο) σταματούσαν συχνά στην ιερή αυτή διαδρομή, για να κοιτάξουν, να αισθανθούν ή να ακούσουν κάτι που τα σώματα τους δεν αντιλαμβάνονταν ή που δεν τα ενδιέφεραν. Για αυτό τον λόγο τα σώματα τους, έπρεπε να σταματάνε, ώστε να περιμένουν τις ψυχές τους οι οποίες "είχαν μείνει πίσω", ώστε να χαρούν και να γίνουν πλουσιότερες σε εμπειρίες...

Οι ψυχές μας έχουν ανάγκες που είναι αόρατες στα μάτια του σώματος (αισθήσεις). Για αυτό τον λόγο το περιβάλλον μας επηρεάζει ασυνείδητα τον ψυχισμό και την κουλτούρα μας….


Στην φωτογραφία #2, βλέπετε τον τρόπο με τον οποίο εμείς οι πολιτισμένοι δυτικοί "συμπεριφερθήκαμε" τόσο τις ψυχές των αγρίων, όσο και τις δικές μας...

* Γνωστοί και ως Αβορίγινες ή Αμπορίτζιναλς, οι Ιθαγενείς της Αυστραλίας ξεπροβάλλουν από τα βάθη των αιώνων φέροντας μαζί τους τελετουργικά, δοξασίες και μια κοσμολογία που αντιπροσωπεύει τη βαθύτερη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητα. Για τους Ιθαγενείς της Αυστραλίας η παραβίαση των ιερών σχέσεων ανάμεσα σε ομάδες ανθρώπων και τον τόπο της γέννησής τους είναι προϊόν πνευματικής αποσύνθεσης που διακόπτει τη θεμελιώδη αρμονία πάνω στην οποία στηρίζεται η Δημιουργία. Οι Αβορίγινες αναφέρουν για τον πολιτισμό τους: «Κατοικούμε σε αυτή τη γη πριν την έναρξη του χρόνου. Προερχόμαστε άμεσα από τον Ονειροχρόνο των Δημιουργών Προγόνων μας… Όλοι οι άλλοι άνθρωποι προήλθαν από εμάς. Εκείνοι που καλλιεργούν τη γη κατασκευάζουν κτίρια και διατηρούν ζώα δεν ανήκουν στο πνεύμα αυτής της γης. Πρέπει να φύγουν, γιατί ζουν ενάντια στο Νόμο αυτής της γης».


Δεν υπάρχουν σχόλια: