Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΤΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

«Στόχος είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από το βραχνά της κηδεμονίας και της κερδοσκοπίας».
Γ. Παπανδρέου
.
Την απάλειψη των όρων που θίγουν κυριαρχικά μας δικαιώματα από το Μνημόνιο Δανειακής Σύμβασης που έχουμε υπογράψει, απαιτεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του.
Στο κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος Δημήτρης Παξινός αναφέρεται ότι «με το άρθρο 14 παρ.5 της σύμβασης, η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας». Διαβάστε το πλήρες κείμενο:

Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω, αποσπάσματα από το Μνημόνιο Δανειακής Σύμβασης.

1) H Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή. (σελ 119)
2) Η σύμβαση διέπεται και ερμηνεύεται πλέον από το Αγγλικό δίκαιο, και όχι από το Ελληνικό που ίσχυε έως τώρα για όλα τα προηγούμενα δάνεια. Μόνο το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής ένωσης & τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών, μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση. Οι Δανειστές μπορεί να εκτελέσουν ή να επιδιώξουν να εκτελέσουν οποιαδήποτε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ορίζεται στην σύμβαση, ή άλλα δικαιώματα κατά του Δανειολήπτη στα δικαστήρια της χώρας του Δανειολήπτη. Οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διένεξη προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την ισχύ, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (σελ 129, παρ. 14.1)
3) Οι δανειστές επιτρέπεται να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα & τις υποχρεώσεις τους σε τρίτους . (Μπορεί π.χ, να δανειστήκαμε από τη Γερμανία, αλλά να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία). (σελ. 129, παρ 13.1.)
4) Ο Δανειολήπτης (η Ελλάδα) αμετάκλητα & άνευ όρων, παραιτείται των Εθνικών της κυριαρχικών δικαιωμάτων, από κάθε ασυλία, όσον αφορά τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία. (γίνονται εν δυνάμει πράξη τα Γερμανικά δημοσιεύματα, «δεν έχετε χρήματα πουλήστε κάποιο νησί»)
5) Σήμερα το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδος από τον μηχανισμό στήριξης είναι περίπου 4% κυμαινόμενο και 5,5% σταθερό, ενώ με την εναρμόνιση της Ελλάδος με τους όρους δανεισμού της Ιρλανδίας, το σταθερό επιτόκιο θα αυξηθεί στο 5,8% και το κυμαινόμενο θα αυξηθεί κοντά στο 4,5%. (1)
6) Εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει, κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια & όχι τα 110 που θα πάρουμε τώρα (εάν τα πάρουμε όλα), που λήγουν, ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό,& υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις. ( σελ 123.)
7
) Για να είναι νόμιμη, & σε ισχύ η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη, παρά μόνον η υπογραφή του Έλληνα υπουργού οικονομίας, & τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους. (130, παρ 15.1α, σελ 138 παρ.5 και σελ 140 παρ. 14). Αυτό όμως αντιβαίνει στο Ελληνικό σύνταγμα διότι:
Γίνεται μη νόμιμη εκχώρηση αρμοδιοτήτων του νομοθετικού σώματος στον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δικαιούται να υπογράφει κάθε μνημόνιο, δανειακή σύμβαση και ό,τι κρίνει απαραίτητο για την εκτέλεση του μηχανισμού Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, κατά παράβαση του άρθρου 36 παρ. 2 του Συντάγματος. Η όμως σύμβαση, όμως κατ’ ουσία αποτελεί διεθνή συνθήκη, κατά παράβαση του άρθρου 28 παρ.2 του Συντάγματος δεν ψηφίστηκε από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών. (νόμος 3845/2010)
Περαιτέρω ο Κος Παπακωνσταντίνου, υπόγραψε τη δανειακή σύμβαση στις 08 Μαίου 2010, παρόλο που η παραπάνω εξουσιοδότηση που πήρε από την Ελληνική Βουλή δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (απέκτησε ισχύ δηλαδή) στις 11 Μάη!
Στις 11 Μαίου 2010 επίσης κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής ένωσης, δύο νομικοί σύμβουλοι των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών, συνέταξαν την απαιτούμενη γνωμοδότηση, βεβαιώνοντας ότι όλα είναι νόμιμα.


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.


Σημείωση.
(1) Είναι χαρακτηριστικό πως το Ελληνικό κράτος για 2011 θα χρειαστεί να καταβάλλει μόνο σε τοκοχρεολύσια πάνω από 70 δις. ευρώ, για να ανταπεξέλεθει στις αυξημένες υποχρεώσεις ιδιαίτερα του πρώτου εξαμήνου. Τα ποσά είναι εξωπραγματικά, εαν λάβουμε υπόψιν μας ότι τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού υπολογίζεται πως δεν θα ξεπεράσουν τα 50 δις ευρώ. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η δανειοδότηση μας από το ΔΝΤ, απλώς μεταθέτει το πρόβλημα εύρεσης χρημάτων στο άμεσσο μέλλον..

2 σχόλια:

ria είπε...

Καλή χρονιά με υγεία και ευημερία.
Με αγάπη και κατανόηση.
Με υπομονή και επιμονή.
Μα πάνω απ’ όλα με ανθρωπιά.

Χαρούμενο το 2011!!!

ANGEL είπε...

TETOIA ΑΡΘΡΑ.. ΠΡΕΠΕΙ!! ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ... ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΩ......