Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Η μεγαλύτερη πυραμίδα του κόσμου βρίσκεται στο Μεξικό, είναι η πυραμίδα της Cholula.

Εάν πιστεύατε  ότι η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη, κάνετε λάθος. Η μεγαλύτερη είναι στο Μεξικό, είναι η πυραμίδα της Cholula.



Η πυραμίδα χτίστηκε τον 3ο αιώνα μ.χ, έχει πλάτος 450 μέτρα σε κάθε πλευρά, ύψος 66 μέτρα( Η πυραμίδα της Γκίζας είναι μόνο ψηλότερη- 146 μέτρα),  ενώ αποτελείται από 4,45 εκατομμύρια κυβικά μέτρα πέτρας.

Η πυραμίδα φαίνεται ως φυσικός λόφος στην κορυφή του οποίου έχει χτιστεί, τι άλλο; μία Χριστιανική εκκλησία.

Την πυραμίδα ξανά -ανακάλυψε το 1881 ο Ελβετός αρχαιολόγος Αdolph Bandelier. Σε πρόσφατες ανασκαφες βρέθηκαν αγαλμάτα, αλλά η  μοναδική μπάλα από καουτσούκ που έχει βρεθεί, (αγαπημένο σπορ των Μεσο-αμερικανικών πολιτισμών).




Ακριβώς στην μέση της Πυραμίδας και υπογείως στην βάση της ανακαλύφθηκε προσομοίωση του κάτω κόσμου, όπου είχαν γεμίσει τα κοιλώματα του εδάφους με υγρό υδράργυρο, ώστε να αναπαραστήσουν τον ποταμό του κάτω κόσμου (αντίστοιχο του δικού μας Αχέροντα)   σε μικροκλίμακα... Εκεί υποθέτουν οι αρχαιολόγοι πως γίνονταν η μύηση του Αυτοκράτορα πριν γίνει η στέψη στην κορυφή της Πυραμίδας. Κάτι που γινόταν και σε άλλες πυραμίδες, όπως λ.χ στην Πυραμίδα του φτερωτού ερπετού, στο ναό του Quetzalcoatl , στην αρχαία πόλη του f Teotihuacan. Δείτε το σχετικό βίντεο : 






Δεν υπάρχουν σχόλια: