Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

«Ιστορία και φιλοσοφία του Αρκαδικού Ιδεώδους».


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

- Το Σάββατο 30/11/2019, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα:

«Ιστορία και φιλοσοφία του Αρκαδικού Ιδεώδους». 

Ομιλητές ο συγγραφέας και ζωγράφος Σπυρόπουλος Ιωάννης, και ο συγγραφέας Χλέτσος Βασίλης.

- Μία σύμπραξη της «Μυσταγωγίας - Μυθαγωγίας», με τον «Αρκαδικό Κύκλο», και την πολύτιμη συμμετοχή των «Φρυκτωριών».

Η μυθιστορία της Αρκαδίας χάνεται στα βάθη της ανθρώπινης προϊστορίας. Εδώ σύμφωνα με την μυθολογία, απέδωσαν για πρώτη φορά οι άνθρωποι τιμές στους θεούς. Εδώ, στην αρχέγονη Αρκαδία, αναπτύσσεται μια αμιγώς φυσιολατρική λατρεία και ένας αντίστοιχος τρόπος ζωής, ο οποίος κατά την Αναγέννηση θα αναγεννηθεί ως το «Αρκαδικό ιδεώδες». 

Επιστροφή στο Κλασικισμό, επιστροφή στην αρχαία Ελλάδα, και σε θρύλους των Αρκάδων και σε θεότητες της φύσης όπως ο Πάν, ένας παράξενος κερασφόρος Θεός μισός άνθρωπος – μισός τράγος, με τον ήχο φλογέρας του να αποτελεί την αφορμή για το ξεκίνημα του χορού στα δάση, μαζί με τις Νύμφες, τις Χάριτες, τους Σάτυρους και τις Μαινάδες. 

Το Αρκαδικό ιδεώδες αφορά ένα φόρο τιμής στο Αρκαδικό μέτρο που δεν επιτρέπει στα ανθρώπινα να επιβληθούν στη φύση. Για τους αναζητητές το Αρκαδικό ιδεώδες είναι ένας κόσμος Δύναμης και Γνώσης, μία «ατραπός αυτογνωσίας». Αυτή την ατραπό θα αναζητήσουμε!

Ώρα έναρξης 19:00, είσοδος ελεύθερη. Αμφιθέατρο Δημαρχείου Περιστερίου Καραθεοδωρή & Εθ. Αντιστάσεως, Περιστέρι. (Στάση μετρό "Περιστέρι").


Δεν υπάρχουν σχόλια: