Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη.





Ζούμε   ιστορικές  στιγμές. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αναφέρονται σε εμάς και στις επιλογές μας,  επιλογές οι οποίες  θα καθορίσουν το μέλλον το παιδιών μας.  


Υπάρχουν στιγμές που κάθε άνθρωπος οφείλει να  επιλέξει ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ. Το ΝΑΙ είναι πάντα πιο εύκολο, αυτό που  είναι πιο  δύσκολο είναι το ΟΧΙ. 


Αυτό δεν σημαίνει πως το ΟΧΙ είναι πάντα το σωστό, ή ότι είναι  ικανό από μόνο του, να επιφέρει πάντα την κάθαρση, η την αξιοπρέπεια.


Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δύο επιλογές είναι ικανές να δημιουργήσουν  τις συνθήκες  εκείνες  θετικές ή τις αρνητικές , που θα κρίνουν την εξέλιξη μας. 

Η γνώση και το κριτικό πνεύμα είναι ο μόνος σύμμαχος μας σε αυτή την κρίσιμη επιλογή. Προσπαθήσετε να σταθμίστε τα υπέρ και τα κατά των επιλογών, και κυρίως των αποτελεσμάτων τους. 


Οι σειρήνες καλούν ένθεν και ένθεν. Είμαστε απελπιστικά λίγοι και απομονωμένοι, δίχως συμμάχους,  για να διχαστούμε. Μην ξεχνάτε πως στην μεγάλη πλειοψηφία μας και οι  μεν και οι δε,  θα υποστούμε τα ίδια δεινά πολύ σύντομα… 


Προφανώς  έχω προσωπική άποψη η οποία είναι εμφανής, και η οποία διαμορφώθηκε μονοσήμαντα  (και η οποία διαφοροποιείται με τις προ τετραετίας) από τις μονές ρεαλιστικές αλλά εξαιρετικά κακές διαθέσιμες επιλογές που έμειναν στη  χώρα μας, και οι οποίες οφείλονται σε  μακροχρόνιες χείριστες πολιτικές επιλογές και αδυναμίες του ντόπιου  υποτελή, παρασιτικού και παρακμιακού πολιτικού συστήματος, αλλά και των ξένων ακραίων νέο - φιλελεύθερων και αποικιοκρατικών συμφερόντων.


Θα πρέπει ο κάθε ένας,  να γνωρίζει ακριβώς τις επιλογές που του παρέχει  το τοπικό αλλά και διεθνές περιβάλλον, την συγκεκριμένη στιγμή. Αυταπάτες δεν επιτρέπονται. Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές  που έχουμε είναι αμφότερα  εξαιρετικά κακές. Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη. 


Και για να το θέσω σε όρους  οικείους, όπως μας διδάσκουν οι μύθοι,  οι δράκοι μπορούν να ηττηθούν, μόνο μετά από σκληρές δοκιμασίες, αρκεί να είμαστε προετοιμασμένοι από καιρό για την μάχη.


Στην Οδύσσεια ο Οδυσσέας για να αποφύγει την Σκύλα και την Χάρυβδη, ακολούθησε τις συμβουλές της  Κίρκης,  αλλά και πάλι θυσιάστηκαν  έξι  σύντροφοι του, όταν τους άρπαξαν έξι κεφάλια της Σκύλλας, πριν τελικά καταφέρει να συνεχίσει  το ταξίδι του  προς την Ιθάκη..


Δεν υπάρχουν σχόλια: