Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Συγγραφικό έργο





Η συγγραφή σε προσωπικό επίπεδο υπήρξε μία ασφαλής διαδικασία μάθησης. Αντιπροσωπεύει μια διαδικασία κατά την οποία ο νους εκπαιδεύεται να βάλει σε τάξη γνώσεις διάσπαρτες ίσως και ετερόκλητες, και ως σκοπό έχει, την ικανοποιητική απάντηση σε προσωπικές ανησυχίες, αλλά και την ανάδειξη του προσωπικού στίγματος , μέσα σε ένα ωκεανό γνώσεων και πληροφοριών. 

Στην διαδικασία αυτή κάποιες στιγμές - και είναι οι πιο αγαπημένες-, είναι αυτές κατά την οποία ο νους λειτουργεί ως ένα κανάλι, από το οποίο ρέουν ανεξέλεγκτα σκέψεις μέσα από τις οποίες αίφνης σου «αποκαλύπτεται» μία διαφορετική διάσταση πραγμάτων, πραγμάτων, που έως τότε νόμιζες πως γνώριζες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρω στον πρόλογο του πρώτου μου βιβλίου: 

«Η  ενασχόληση με την φιλοσοφία και την Θεολογία, μοιάζει με την άσκηση του σώματος. Όσο περισσότερο το ασκείς, τόσο περισσότερες αντοχές αποκτά. Έτσι και στη φιλοσοφία όσο περισσότερο εμβαθύνει κάποιος, τόσο οδηγείται στην αναζήτηση και κατανόηση πιο περίπλοκων και ‘αφηρημένων’ εννοιών».
 
Στα πλαίσια αυτά και δίχως να το επιδιώξω, «γεννήθηκαν» τα τέσσερα πνευματικά μου παιδιά, τρία εκ των όποιων ευτύχισαν να εκδοθούν κατά το παρελθόν, και να σημειώσουν εκδοτική επιτυχία τηρουμένων των αναλογιών. 

Σήμερα είναι δύσκολο να τα βρει κάποιος στο εμπόριο καθώς έχουν εξαντληθεί. (Διαθέτω λίγα ακόμα αντίτυπα, εάν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα) . Το τέταρτο, νέο και διαφορετικό εγχείρημα, καθώς πρόκειται περί μυθοπλασίας και όχι έρευνας, «ο Γλαύκος και η Νηρηίδα», εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2019.Ακολουθεί λίστα με τα βιβλία μου : 

1. «Η Χαμένη κιβωτός της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας και των μυστηρίων», 2003, εκδ. Γεωργιάδη (http://xletsos-basilhs.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

2. «Μυστικισμός και θείο στην Ελλάδα και στον αρχαίο κόσμο», 2005, εκδ. Γεωργιάδη (http://xletsos-basilhs.blogspot.gr/2013/10/on.html

3. «Άνθρωπος και Γαία» , 2007, εκδ. Γεωργιάδη) (http://xletsos-basilhs.blogspot.gr/2007/04/blog-post.html

4. «Ο Γλαύκος και η Νηρηίδα», Χλέτσoς Βασίλης, 2019, έκδοση Μυσταγωγίας -Μυθαγωγίας. (https://xletsos-basilhs.blogspot.com/2019/03/blog-post.html

Εάν κάποια/ος ενδιαφέρεται να αποκτήσει κάποιο ή το σύνολο των προαναφερθέντων βιβλίων, εκτός του «Μυστικισμός και θείο στην Ελλάδα και στον αρχαίο κόσμο» το οποίο είναι εξαντλημένο, σε συμβολική τιμή, παρακαλείται να στείλει προσωπικό μήνυμα.

Χλέτσος Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: